abonneren

Makkelijker van provider veranderen

Door de nieuwe telecomwetgeving is het makkelijker om van telecom- of internet-provider te veranderen. Na afloop van het oorspronkelijke contract kunt u op ieder moment van aanbieder veranderen. Het contract is dan van de baan. Dit geldtvoor alle moderne vormen van communicatie,zowel telefoon (vast of mobiel) als internet (kabel en adsl).

Door de nieuwe telecomwetgeving is het makkelijker om van telecom- of internet-provider te veranderen. Na afloop van het oorspronkelijke contract kunt u op ieder moment van aanbieder veranderen. Het contract is dan van de baan. Dit geldt voor alle moderne vormen van communicatie, zowel telefoon (vast of mobiel) als internet (kabel en adsl).

Met ingang van vandaag treed de nieuwe Telecomwet in werking waarmee een aantal nieuwe Europese richtlijnen in Nederland van kracht worden. Deze wetsverandering heeft vooral tot doel de concurrentie te bevorderen.

In plaats van een contract stilzwijgend te verlengen moet uw provider u informeren en kunt u met een opzegtermijn van maximaal 1 maand opzeggen. Ook moeten consumenten bij het wijzigen van de voorwaarden of de tarieven geïnformeerd worden en kan het contract kosteloos worden beëindigd.

Met het wisselen van aanbieder kan in sommige gevallen heel veel worden bespaard. Een aantal aanbieders spelen hier al op in en komen met speciale aanbiedingen. Een prijzenslag is dan ook niet ondenkbaar. Of het overstappen in de praktijk ook zo makkelijk zal gaan (procedureel en technisch) dat moeten we nog maar afwachten.

Meer informatie is beschikbaar via het Ministerie van Economische zaken en postbus 51.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie