abonneren

Makers OnePlus One komen met eigen versie van Android Lollipop

OnePlus heeft een eigen versie van Android Lollipop uitgebracht. Het bedrijf heeft daarvan een vroege alfa-versie online gezet.
Dat laat OnePlus weten op zijn forum. Voorlopig gaat het nog om een alfa-build, een heel vroege versie van het besturingssysteem waar alleen de essentiƫle onderdelen nog in verwerkt zitten. Iedereen die het OS wil proberen, wordt aangeraden zijn telefoon volledig te back-uppen, omdat het besturingssysteem alles van de telefoon gooit.

Alfa

Er zitten op dit moment ook nog flink wat fouten in het systeem, waardoor het nog niet aan te raden is als standaard besturingssysteem. Zo werken onder andere de wifi en de camera nog niet naar behoren.

Cyanogenmond

Op dit moment draait de OnePlus One nog op Cyanogenmod, een door hackers gemaakte en aangepaste versie van Android. Er is op dit moment nog geen officiƫle Lollipop-versie van Cyanogenmod.

Ruzie

OnePlus heeft ruzie met het bedrijf achter Cyanogenmod, omdat die laatste een exclusief contract is aangegaan met een partner in India. Daardoor mag OnePlus zijn telefoons in de rest van de wereld niet meer leveren als Cyanogenmod erop staat. OnePlus is dus hard op zoek naar een ander besturingssysteem dat het standaard mee kan leveren op zijn toestellen.

Naar verwachting moet de nu nog naamloze Android-versie in februari worden uitgebracht. Het is niet bekend of die ook te downloaden wordt voor gebruikers van andere telefoons.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Android Lollipop, Cyanogenmod

Laatste reactie