abonneren

Maker iPod-kloon klaagt Apple aan

Apple heeft geprobeerd Luxpro aan te klagen; dit Taiwanese bedrijf brengt mp3-spelers op de markt waarvan volgens Apple het design gestolen is van de iPod shuffle. Nu de rechter de aanklacht verworpen heeft, klaagt Luxpro op zijn beurt Apple aan.Volgens de Taiwanese rechtbank zijn de iPod shuffle en de Luxpro Tanger duidelijk verschillend.
Desondanks is het niet vreemd dat Apple de aanklacht ingediend heeft: beide spelers zijn lang, dun, wit, hebben vrijwel dezelfde grootte en een volledige usb-connector met afsluitdop.

De verdediging van Luxpro is dat hun speler voorzien is van een oled-scherm, fm-radio en een duidelijk Luxpro-logo. Nu Luxpro de rechtzaak gewonnen heeft, heeft het een tegenaanklacht ingediend tegen Apple. Luxpro beweert dat de verkoop van hun spelers in negatieve zin door de aanklacht van Apple beïnvloed is, en dat ze hierdoor een schadepost van $100 miljoen geleden hebben.

The Register

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord