abonneren

Make-over voor Google Docs & Spreadsheets

Deze week heeft Google zijn Google Docs & Spreadsheets webdienst in een nieuwe jasje gestoken. De zoekgigant heeft gelijk ook een aantal nieuwe functies aan de dienst toegevoegd.Het grootste verschil is de interface. Deze ziet er totaal anders uit. Er zijn nieuwe ikoontjes, meer content is zichtbaar en de gebruiker heeft meer manieren om zijn documenten te organiseren.
De startpagina is nu verdeeld in twee panelen in plaats van de oude versie waarin alles in een lijst staat. De nieuwe interface ziet er frisser en overzichtelijker uit.

Behalve de interface is ook de organisatiestructuur vernieuwd. Het taggingsysteem is ingeruild voor ouderwetse, maar functionele, folders. De gebruiker kan een nieuwe map maken door op Nieuw in de linkerbovenhoek te klikken, Map te selecteren en de naam van de nieuwe map toe te voegen. Hierin kan de gebruiker via slepen en neerzetten elk gewenst document plaatsen, terwijl hij ook een document in meerdere mappen kan plaatsen.

Veel gebruikers hadden problemen met het oude uitnodigingssysteem: bijvoorbeeld wanneer de gebruiker iedereen op een adressenlijst wilde uitnodigen. Er waren ook problemen bij het uitnodigen van gebruikers met meerdere adressen en meerdere Google-accounts. Google heeft het versturen van uitnodigingen nu vereenvoudigd voor deze gevallen.

De gebruiker kan voortaan Van links naar rechts of Van rechts naar links kiezen als richting wanneer hij in een document of spreadsheet typt. Gebruikers die graag willen schrijven in het Hebreeuws of Arabisch kunnen nu veel eenvoudiger documenten in deze talen opstellen.

Google heeft ook zoekfunctie verbeterd. Wanneer de gebruiker nu begint met het intypen van een zoekwoord krijgt hij gelijk de gefilterde zoekresultaten te zien. Google heeft ook een tiental nieuwe sneltoetsen aan de editor toegevoegd om algemene handelingen te versnellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: