abonneren

Mailen met alle(!) politici van Nederland

Vanmiddag gaat de site Maildepolitiek.nl de lucht in. Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken zal de site om half vijf officieel in gebruik nemen. Op de site zijn de gegevens van 12.000 Nederlandse volksvertegenwoordigers verzameld en samengebracht.Vooral bij kleinere gemeenten worden geen of onvolledige contactgegevens van raadsleden op de websites vermeld en vaak is volstrekt onduidelijk hoe de woordvoerderschappen zijn verdeeld.
Bovendien worden veel vragen die burgers aan gemeenteraadsleden of leden van Provinciale Staten stellen niet, of niet binnen een redelijke termijn, beantwoord.

Stichting Het Nieuwe Stemmen heeft daarom de gegevens van 12.000 Nederlandse volksvertegenwoordigers op alle overheidsniveaus verzameld en samengebracht op één website: Maildepolitiek.nl. Een burger wordt na ingave van een onderwerp en postcode verwezen naar de juiste volksvertegenwoordigers die hij vervolgens een mail kan sturen. De verstuurde emails, én de antwoorden daarop, worden op de website gepubliceerd. De site houdt van alle politici bij hoe vaak, hoe snel en hoe goed zij vragen beantwoorden. Wordt een vraag niet binnen redelijke termijn beantwoord dan wordt deze net zolang doorgestuurd aan woordvoerders van andere partijen todat de burger zijn antwoord heeft.

In de komende maanden wordt een aantal extra functionaliteiten toegevoegd. Zo zal de site de burger naar de juiste bestuurslaag verwijzen en kunnen bezoekers via een ‘alert-functie' op de hoogte blijven van nieuwe vragen binnen hun eigen postcodegebied. Ook zullen bestuurders (wethouders, gedeputeerden en Ministers) worden toegevoegd en krijgen griffiers toegang tot de gegevens van hun eigen gemeente.

 

 

Site: Maildepolitiek.nl

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: