abonneren

Magix lanceert online flash-besturingssysteem

Magix is doorgaans niet bekend van revolutionaire vernieuwingen.
Maar met het nieuwe myGoya Online Desktop demonstreren ze in hal 13 op de CeBIT iets wat nog niet zo vaak is gepresteerd: een online besturingssysteem waarmee u kunt e-mailen, notities, adressen, favorieten en foto's kunt beheren.

Online besturingssystemen op basis van flashtechnologie kennen we al, bijvoorbeeld van YouOS, FlashOS2.0 en FlashOS 5.0. MyGoya Online Desktop van Magix is op hetzelfde principe gebaseerd. Het grafische uiterlijk met transparante vensters en animaties doet denken aan Windows Vista. Voor het bureaublad met widgets lijkt inspiratie bij Mac OS X te zijn opgedaan. Met deze widgets kunt u het bureaublad uitbreiden met een muziekspeler, een nieuwsdienst of het weerbericht. Deze zijn net als het online besturingssysteem gebaseerd op flash, waardoor ze grotendeels platformonafhankelijk zijn. U draait de software in een browser, waarbij toch de indruk ontstaat dat u een eigen bureaublad voor uw neus hebt. Het voordeel van zo'n online besturingssysteem is dat alle applicaties en bestanden overal ter wereld bereikbaar zijn.

Centraal in de applicatie vinden we een bestandsmanager, waarmee u online mappen, bestanden en miniatuurweergaven kunt beheren, net als in de Verkenner van Windows. U kunt erin zoeken en bestanden sorteren, maar u kunt bijvoorbeeld ook muziek en foto's met vrienden uitwisselen. Met een muisklik kunt u bestanden beschikbaar stellen aan individuele personen of aan groepen. Wat nog ontbreekt - en wat in YouOS bijvoorbeeld al wel mogelijk is - is software voor tekstverwerking, spreadsheets, uitgebreidere fotobewerking en een browser. Afspraken en adressen die u in de online desktop maakt kunt u ook een pda of smartphone synchroniseren; net als nu al mogelijk is bij de Google Calendar. MyGoya Online Desktop biedt niet alleen toegang tot de eigen online diensten van Magix; u kunt bijvoorbeeld ook foto's naar Flickr uploaden.

Voorlopig is de online desktop-dienst alleen voor bètatesters toegankelijk via mygoya.de (Engels en Duits). Andere Europese landen zullen hopelijk binnenkort volgen. De officiële start is in het tweede kwartaal van 2007. Gebruikers krijgen gratis toegang tot MyGoya Online Desktop, waarbij ze de beschikking krijgen over 1 GB opslagruimte voor e-mail en bestanden. Wie ook de eigen online diensten van Magix erbij wil gebruiken, zal daarvoor meoten betalen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie