abonneren

MacBook presteert aanzienlijk slechter zonder accu

De nieuwe MacBooks zijn wederom in opspraak. Vorige week ontdekten kopers van de nieuwe modellen dat ze hun videobestanden niet meer konden afspelen op niet-hdcp-compatibele schermen, nu blijkt dat de prestaties van de MacBooks ernstig ingeperkt worden wanneer de accu uit de MacBook verwijderd wordt.Een oplettende MacBook-gebruiker merkte dat zijn applicaties een stuk langzamer liepen nadat hij de accu uit zijn MacBook verwijderd had. Een paar benchmarks onderschreven dit gevoel.
Nader onderzoek in Apple's knowledgebase bevestigde dat Apple de prestaties van de nieuwe MacBooks drastisch naar beneden gooit wanneer er geen accu gedetecteerd wordt.

Volgens Apple wordt dit gedaan om er zeker van te zijn dat de machine niet meer stroom eist dan de adapter kan leveren; een probleem dat niet zal optreden wanneer de accu aanwezig is, omdat deze dan het extra stroomverbruik kan compenseren. Het verschil in prestaties is ongeveer 40 procent.

Deze 'bescherming' is op zijn minst dubieus te noemen. Apple had er vantevoren van uit kunnen gaan dat er veel gebruikers zijn die hun MacBook op dezelfde plek gebruiken en daarom liever zonder accu draaien (dit verlengt de levensduur van de accu). Waarom heeft Apple niet gewoon een stroomadapter meegeleverd die sterk genoeg is om de notebook van energie te voorzien?

Engadget

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie