abonneren

MacBook (opnieuw) binnen seconden gehackt

Vorige jaar lukte het Charlie Miller om binnen enkele seconden een MacBook te hacken. Een jaar later wist hij opnieuw het snelste een MacBook over te nemen. Millermaakte gebruik van een gat in de Safari-webbrowser. Miller wonde gehackte MacBook en een geldbedrag van $10.000. Miller en zijn team werkt nu samen met Apple om het lek in Safari te dichten. Apple zal geen details over de hack geven totdat er een patch voor het lek beschikbaar is.

Niet alleen Miller wist razendsnel een laptop over te nemen. Ook een onderzoeker met de schuilnaam "Nils" lukte het om een Sony Vaio laptop waarop Windows 7 en Internet Explorer 8 draaide te hacken. Net als Miller mocht "Nils" de gehackte laptop houden en kreeg hij een pak geld mee voor zijn moeite. Het lukte "Nils" ook om de MacBook te hacken via het lek in Safari, maar hij was net iets langzamer dan Mills.


Bron: blogs.zdnet.com/security/?p=2917

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord