abonneren

MacBook Air wordt stuk goedkoper

De peperdure MacBook Air met solid state drive wordt een klein stukje betaalbaarder. Apple heeft 500 euro van de prijs afgehaald: de ssd-uitvoering koste voorheen bijna € 2900, maar inmiddels wordt de Air op de Nederlandse Apple Store voor € 2378 verkocht.Dat Apple deMacBook Air nu goedkoper aan kan bieden, moet gezocht worden in de dalende prijzen van solid state drives.De oem-prijzen van deze schijfjes zijn in een prijsval terect gekomen nu steeds meer fabrieken zich in dit segment roeren en de concurrentie groter wordt.

Het prijsverschil tussen de MacBook Air met en zonder ssd bedraagt nu € 510, wat nog steeds een fors bedrag is voor een 64 GB ssd. OCZ heeft enkele dagen geleden aangegeven een nieuwe serie ssd's op de markt te gaan brengen voor uiterst competetieve prijzen: het duurste model (128 GB) kost slechts $ 479. Helaas is het omwisselen van drives niet zomaar mogelijk: de MacBook Air is uitgerust met een oudere pata-interface, terwijl de meeste nieuwe ssd's van een sata-interface gebruik maken.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord