abonneren

Mac OS X knabbelt aan marktaandeel Windows

Hoewel Apple's OS X bij lange na niet het marktaandeel van Microsoft's Windows weet te benaderen, is wel duidelijk dat steeds meer mensen voor het gelikte besturingssysteem kiezen. De groei van Mac OS X gaat voornamelijk ten koste van Windows.Volgens marktanalysebureau Net Applications is het marktaandeel OS X in de maand december van 7.31% naar 7.57% gegaan. Dat lijkt weinig, maar is een behoorlijke sprong in één maand. Het marktaandeel van Windows liep terug van 91.79% naar 91.46%.
Over heel 2007 heeft OS X een groei gezien van 21.7%, iets dat Microsoft zeker zorgen zal baren.

Ook de populariteit van Linux neemt langzaam toe, vermoedelijk door het succes van de Asus Eee en de Everex CloudBook. Het marktaandeel blijft echter bescheiden: inmiddels stokt de teller op 0.67%.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord