abonneren

Mac OS X bevat veel meer lekken dan Windows

Wie denkt dat Mac OS X veel veiliger is dan zijn Windows-concurrenten, komt bedrogen uit. Uit een onderzoek naar bekende bugs en lekken blijkt dat er in 2007 in Mac OS X maar liefst 243 gebreken werden gevonden, tegenover 44 gebreken bij Windows XP en Windows Vista.Van de 243 gebreken vielen er 234 binnen de categorie 'ernstig'.
Dat is tienmaal zoveel als bij Microsoft, dat slechts 23 bugs in deze categorie hoefde te vermelden. Overigens valt er ook iets vóór OS X te zeggen: geen van de lekken viel in de categorie 'beveilingslekken', terwijl dit bij Microsoft juist weer wel het geval was. 

Eén van de ernstige beveilingslekken in Vista werd veroorzaakt door Windows Defender, een product dat juist hiervoor zou moeten waken. Ook de Vista Sidebar is een vaak terugkerende oorzaak van problemen. Wel scoort Vista in de linie beter dan zijn voorganger XP.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord