abonneren

Mac-kloon fabrikant Psystar failliet

De fabrikant van Mac-klonen Psystar is failliet verklaard. Het Amerikaanse bedrijf verkeerde al heel lang op voet van oorlog met Apple. De Mac kloner lanceerde eerder deze maand nog een nieuwe slimtower met Mac OS X Leopard. De prijs van het product start bij 600 dollar.

Daarvoor kregen klanten een 2m8 GHz Core 2 Duo-processor, 2GB DDR2-geheugen, 500 GB harde schijf en een NVIDEA GeForce 8400 GS grafische kaart met 256 MB geheugen.

De schuld van het bedrijf zou inmiddels 100.000 tot 500.000 dollar bedragen, en niet verrassend is de grootste schuldeiser Carr & Farrell, het advocatenkantoor dat Psystar verdedigde in een langlopende rechtszaak met Apple.

Apple beschuldigde Psystar voorheen van inbreuk op het handelsmerk, het auteursrecht en inbreuk op de goede naam omdat het bedrijf gewone PC's verkoopt met Mac OS X.

Apple is nog niet verlost van lastige concurrenten. Het Russische bedrijf RussianMac heeft vorige week nog haar eigen computers gelanceerd waarop ook het besturingssysteem OS X geïnstalleerd is. In Rusland zal Apple vermoedelijk niet in actie kunnen komen door andere wetgeving.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie