abonneren

Mac-klonenmaker Quo Computer opent fysieke winkel

Apple-klonenmaker Psystar is in financiële problemen geraakt, maar de volgende ondernemer staat alweer in de startblokken. Quo Computer opent vandaag een fysieke winkel in Los Angeles.Oprichter Rashantha De Silva, zegt dat hij met zijn producten zo dicht mogelijk bij Apple wil blijven. Zijn bedrijf is van plan eigen hardware te verkopen, waarop Mac OS X is voorgeïnstalleerd. Quo's plannen zijn gewaagder die van Psystar: ze willen zich niet beperken tot online handel, maar ook een fysieke winkel openen.
Met de slogan 'Your computer, your choice, your configuration' wil Quo computers aanbieden die de koper zelf kan samenstellen. Concurrent Psystar heeft al met al nog geen jaar bestaan - mede omdat Apple het bedrijf juridisch van alle kanten aanpakte.

Eigenaar De Silva van Quo Computer zegt: "We proberen de zaken zo goed mogelijk na te maken. Ik hoop dat Apple de waarde ziet van wat we doen." Quo gaat aanvankelijk drie desktopsystemen verkopen, met een prijs vanaf $900. Het bedrijf is ook van plan om een Apple TV-achtige mediaserver te verkopen en Mac mini-achtige apparaten. Het bedrijf wil zich van andere klonenmakers onderscheiden met betere hardware en klantenservice, maar de vraag is waarom Quo geen veiliger keuze heeft gemaakt, bijvoorbeeld door systemen met Linux aan te bieden. De Silva zegt te verwachten, dat Apple zijn bedrijf zal aanklagen.


Bron: Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: