abonneren

Mac-gebruikers boos over afwezigheid FireWire

Een groot aantal Mac-gebruikers is verontwaardigd dat er in Apple's nieuwe lijn goedkope MacBooks geen FireWire-poort meer zit. Sinds Apple afgelopen dinsdag zijn lijn goedkope MacBooks presenteerde,uiten Mac-gebruikers in grote getalen hun ongenoegen op de verschillende online Mac-fora. Gebruikers die FireWire-randapparatuur gebruiken, zoals voor video- en muziektoepassingen, zijn verontrust over de afwezigheid van een FireWire-poort in de nieuwste pc's van Apple. De MacBook Pro heeft nog wel een FireWire 800-poort, maar FireWire 400 is geheel verdwenen.

Volgens Apple-baas Steve Jobs gebruiken alle HD-camcorders die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen USB2.0 en niet FireWire. Om die reden gebruikt een populair Mac-programma's als iMovie '08 USB en niet FireWire voor de verbinding met randapparatuur.

Tien jaar geleden introduceerde Apple zijn FireWire-standaard, maar het lijkt er op dat Apple inziet dat FireWire zijn langste tijd heeft gehad. Doordat vooral Apple ondersteuning biedt voor FireWire, kan een Mac-gebruiker die veel FireWire-apparatuur heeft, niet gemakkelijk overstappen naar een andere fabrikant of een ander platform. FireWire apparaten zijn niet zo gemakkelijk Plug&Play op de pc aan te sluiten als USB 2.0 apparatuur. Bovendien zijn er ook niet zoveel pc's en apparaten met een FireWire aansluiting.


Meer informatie: discussions.apple.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: