abonneren

Mac-gebruiker toch niet jong en hip?

Apple protesteert tegen onderzoeksresultaten van MetaFacts, waaruit blijkt dat de helft van de Mac-gebruiker 55-plusser is.MetaFacts bracht vorige week de resultaten van een onderzoek uit, waaruit zou blijken dat 46% van de Mac-gebruikers in de VS ouder dan 55 jaar is. Bij pc-gebruikers is dat percentage maar 25,2 procent. Het creatieve, hippe imago dat Apple uitstraalt zou volgens MetaFacts niet kloppen met de realiteit.
Maar Apple is het niet met de conclusies eens en wordt daarbij gesteund door een aantal andere onderzoeksbureau's, zoals Gartner, Jupiter Research en Creative Strategies. Volgens eigen gegevens van Apple is rond de 20% van de Mac-gebruiker 55+. Andere onderzoeksbureau's noemen percentages van 22 tot 24%. Ook blijkt dat de gemiddelde leeftijd van de Mac-koper lager ligt dan de leeftijd van de pc-koper.

Volgens MetaFacts hebben ze niet gekeken naar mensen die een Mac kopen, maar naar de 'installed base': oftewel mensen die in het bezit zijn van een Mac. Toch erkent een analist van Jupiter Research wel dat het gebruiksgemak van de Mac toch ook wel mensen zal aanspreken die niet zijn opgegroeid met computers. "Apple heeft een innovatieve reputatie opgebouwd, die jong en oud aanspreekt." 

Bron: InformationWeek

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie