}
abonneren

Maakt de smartphone een desktop overbodig?

Dat is een vraag die steeds vaker gesteld word dankzij de opmars van de smartphone. Het antwoord is waarschijnlijk nee, desktops zullen we nog wel even blijven gebruiken. Maar toch komt Microsoft met iets dat het antwoord misschien in een ja verandert. Het onderdeel Continuum van Windows 10 maakt het mogelijk om je smartphone of tablet in een bijna volwaardige desktop te veranderen.

Dit artikel wordt je aangeboden door Ziggo. De redactie van PCM was niet betrokken bij de totstandkoming ervan.

Continuum verandert je smartphone in een desktop

Daarvoor heb je in de eerste plaats een device nodig dat op Windows 10 draait. Een willekeurig mobieltje met een sim only abonnement zal dus niet volstaan. Met Continuum kan je de interface veranderen aan de hand van het apparaat dat je gebruikt. Dit betekent dat je je smartphone of tablet met Windows 10 kan koppelen aan een groot scherm waarna je je de ervaring van een desktop krijgt. Applicaties worden passend gemaakt aan naar een desktopweergave waardoor je praktisch dezelfde ervaring hebt als bij een normale desktopversie van Windows 10. Zeker als je er ook een muis en een toetsenbord aan koppelt.

Bijna alle functionaliteiten van een desktop

Het is echter niet helemaal hetzelfde als bij een desktop. Traditionele Windowssoftware (Win32) draait namelijk niet op smartphones of tablets. Er zijn echter wel al vele universele apps die deze software overbodig maken. Ook Office-programma’s zijn gewoon te gebruiken met Continuum. Om Continuum te gebruiken is het noodzakelijk dat je Windows-smartphone of –tablet over dual-screen-ondersteuning beschikt. Nieuwe devices met Windows 10 zullen hier standaard mee zijn uitgerust.

Het zal de desktop niet geheel overbodig maken, maar het is duidelijk dat Microsoft zeer innovatief bezig is de laatste tijd. De aankondiging van Continuum is met veel enthousiasme ontvangen, nadat de softwaregigant ook eerder iedereen wist te verrassen met haar eigen virtual reality-bril: Hololens.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Continuum, Desktop

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI