abonneren

Maakt de nieuwe iPhone u arrogant?

Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat gadgetliefhebbers assertief en arrogant zijn. Positieve karaktereigenschappen zijn leiderschap, dynamiek en dat ze niet bescheiden zijn.De studie keek naar 20 karaktereigenschappen - zoals openheid, creativiteit, zelfvertrouwen en spontaniteit - van 25.000 Amerikanen die voorop lopen bij het kopen van nieuwe technologie, de zogenaamd ‘early adopters'. Het onderzoek werd gehouden door Mindset Mediain samenwerking metNielsen Online.

Mensen met de hoogste score op leiderschap kochten 68% vaker dan anderen drie computers in de afgelopen twee jaar. Assertieve mensen blijken 62% vaker dan gemiddeld een nieuwe mobiele telefoon te kopen, zodra deze op de markt komt. De resultaten zijn niet echt verrassend, denkt Welch. Moderne leiders zijn gewend om vooruit te kijken en zijn geïnteresseerd in wat er op hun afkomt. Assertieve types zijn gewend om kansen te pakken: wanneer ze een interessant nieuw product zien, gaan ze recht op hun doel af.

De vroege technologiekopers bleken opvallend laag te scoren op bescheidenheid en dat schijnt volgens het onderzoek verband te houden met merkengekte: de neiging om ook bij andere spullen voor luxemerken te kiezen.


Bron: iPhoneclub

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord