abonneren

Lotus Notes vroegtijdig op iPhone dankzij iAnywhere

Wie niet wil wachten op IBM's officiƫle Lotus Notes-applicatie voor de iPhone kan nu al gebruik maken van iAnywhere. Ontwikkelaar Sybase heeft met Apple samengewerkt om toegang te bieden tot Lotus Notes via de ingebouwde mailclient en Safari.IBM heeft aangegeven druk te werken aan een Lotus Notes-client die gebruik maakt van de iPhone SDK. Dat betekent dat de client er zeker niet zal komen voor juni. Wie nu al gebruik wil maken van Notes op zijn iPhone moet dus bij iAnywhere van Sybase zijn. iAnywhere maakt gebruik van een applicatie die binnen de firewall van een Lotus-omgeving draait.
Mobiele apparaten kunnen verbinding maken met deze applicatie zonder dat ze de rest van het mailsysteem kunnen beïnvloeden. Deze truc werkt overigens ook prima voor Exchange-omgevingen, wanneer bedrijven liever geen gebruik maken van ActiveSync.

iAnywhere is van plan een officiële applicatie te bouwen met de iPhone SDK. In de officiële applicatie zullen calendersynchronisatie en device management waarschijnlijk ook tot de mogelijkheden behoren. In hoeverre deze applicatie het gaat opnemen tegen IBM's applicatie is onduidelijk.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie