abonneren

Lotus in concurrentie met MS Office

MS Office krijgt steeds meer concurrentie. Naast OpenOffice is het nu Lotus, vooral bekend van Lotus Notes, dat een kantoorapplicatie genaamd Symphony op de markt brengt. Het goede nieuws: het pakket is gratis. Van Symphony verscheen een dezer dagen een nieuwe betaversie van Symphony voor zowel Linux als Windows. Het gaat om een tekstverwerker, rekenblad en presentatieprogramma van in totaal zo'n 174 MB.

Het belangrijkste onderscheid met Office is dat het programma alles bewaart in het Open Document format (ODF), een standaard die in de toekomst vooral door overheden moet worden gebruikt. Ook PDF wordt ondersteund. MS Office documenten kunnen gewoon worden geopend in Symphony.

De reacties op de beta zijn nogal wisselend: het programma is traag en men vindt de opmaak niet mooi. Voor Lotus zijn kantoorapplicaties overigens geen vreemd terrein, want in het verleden was Lotus het bedrijf achter 123, Word Pro en SmartSuite Office.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord