abonneren

Londen verbetert zoektocht vrije parkeerplaatsen

Het Londense stadsbestuur gaat in het stadsdeel Westminster parkeersensoren aanbrengen, waardoor het door automobilisten eenvoudig is te zien in welk deel van welke straat er nog parkeerplekken vrij zijn.

De sensoren detecteren of een parkeerplek vrij of bezet is. In combinatie met een speciale app die automobilisten kunnen gebruiken, is aan de hand van een real time plattegrond te zien waar je de auto nog kunt neerzetten.

Het stadsbestuur hoopt met deze nieuwe techniek dat automobilisten minder door de stad rondrijden op zoek naar een parkeerplek, en heeft als doel om ook de uitstoot van uitlaatgassen terug te dringen.

Gemiddeld besteden automobilisten in Westminster zo'n 15 minuten extra in de auto op zoek naar een vrije parkeerplaats. Gemeenteraadslid Nickie Aikan zegt dat parkeerplaatssensoren een simpele maar doeltreffende methode zijn dat grote voordelen biedt voor bezoekers van Westminster, alsmede degene die daar wonen en werken.

Als de proef met de parkeersensoren een succes blijkt, wil het Londense stadsbestuur meer straten in Londen met deze sensoren uitrusten.

Bron: BBC

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: