abonneren

Logitech maakt API voor Internet of Things-standaard

Het grote probleem van het 'Internet of Things' is dat er op dit moment geen standaard is om alle 'slimme' apparatuur met elkaar te verbinden. Logitech zegt daar iets op gevonden te hebben. Het bedrijf heeft een eigen API uitgebracht, waarmee alle domotica op elkaar aangesloten kan worden.
De Harmony API is een protocol waar 'meer dan 270,000' verschillende domotica-apparaten op kunnen worden aangesloten. Een groot probleem dat nu moet worden opgelost is dat veel van die apparaten niet altijd met elkaar kunnen samenwerken, maar met de API moet dat wel kunnen.

IFTTT

Logitech werkt daarvoor samen met diensten als IFTTT (If This Then That) en met SmartThings, Samsungs eigen versie van een domotica-platform. Zo wordt het mogelijk gemaakt om zowat ieder apparaat op een ander aan te sluiten. Als voorbeeld noemt Logitech een probleem: Je wil een film kijken via Apple TV, op je Samsung-televisie, terwijl je Philips Hue-lampen het juiste achtergrondlicht bieden. Dat was tot nu toe niet mogelijk, maar met de nieuwe API moet dat wel kunnen.

Stemcommando's toevoegen

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat ontwikkelaars de Harmony API kunnen gebruiken om stemcommando's en handgebaren aan hun apparaten toe te voegen. Daarmee moet je bijvoorbeeld slimme tv's aan kunnen zetten met handgebaren. Ook zijn alle apparaten via de smartphone te bedienen.

'Open' standaard

Overigens is het grote obstakel wel dat alle ontwikkelaars van domotica nu gebruik moeten maken van de API van Logitech, en dat het maar de vraag is of dat echt gebeurt. Dat betekent ook dat de standaard nog steeds niet ├ęcht open is, en dat ontwikkelaars zich moeten aansluiten bij het bedrijf om hun apparatuur op elkaar aan te sluiten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Domotica, Ifttt, Smart Home, Harmony, smartthings, harmony api

Laatste Vacatures