abonneren

Logitech lanceert draadloos keyboard zonder batterijen

Logitech heeft op een persconferentie in Zwitserland een nieuw draadloos toetsenbord aangekondigd. Het toetsenbord is uitgerust is met zonnecellen, waardoor batterijen niet meer nodig zijn. PCM was bij deze aankondiging aanwezig.

De zonnecellen in dit keyboard, de Wireless Solar Keyboard K750, zijn verwerkt in twee strips aan de bovenkant van het keyboard en deze cellen zijn in staat om genoeg energie op te slaan om het toetsenbord tot vier maanden van energie te voorzien (uitgaande van acht actieve uren per dag). De cellen zijn geoptimaliseerd voor kunstmatig licht. Denk hierbij aan licht van lampen. Met daglicht kan het toetsenbord zichzelf overigens ook opladen.

Het keyboard is 7 mm dun, volgens Logitech het dunste keyboard ter wereld, en is voorzien van een strak ontwerp. De toetsen zijn van het zogenaamde ‘cushion-design'. Dit houdt in dat elke toets een soort kussen is, ook wel eilandje genoemd, wat gevormd is naar de vinger. Meegeleverd is een 2,4 GHz mini-receiver die in totaal met zes draadloze producten verbonden kan worden. Keyboard is pc georiënteerd maar werkt ook op de Mac.

Ook heeft Logitech de Solar App gemaakt welke van de Logitech website gedownload kan worden. Deze mini- aplicatie wordt automatisch opgeroepen als de ‘check light' knop ingedrukt wordt en laat zien hoeveel licht het keyboard krijgt plus hoeveel energie er nog in de buffer zit.

Het Logitech Wireless Solar Keyboard K750 is online beschikbaar vanaf december en in de winkel vanaf januari voor een advies verkoopprijs van 79 euro.

 

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: