abonneren

Livestream Backup maakt backup van uw online leven

Het online leven van de meeste mensen speelt zich af op sites als Twitter, Flickr, Google Docs en Photobucket. Lifestream Backup zorgt dat u niets kwijtraakt.De sociale bookmarksite Ma.gnolia was eerder dit jaar alle gebruikersgegevens permantent kwijt. Het is één van de gevaren van online diensten: als Photobucket opeens besluit ermee te stoppen, zult u zelf moeten zorgen dat u uw foto's op een veilige plek zet.
Hetzelfde geldt voor Twitter, Flickr, WordPress, Delicious, Basecamp en Zoho: online diensten waarbij u er maar op moet vertrouwen dat de aanbieders afdoende aan backups hebben gedacht.

Lifestream Backup maakt een backup van alle genoemde diensten: deze aanbieder haalt alle tekst, foto's, blogposts en bestanden van uw account en slaat ze op in een bestand, dat u lokaal kunt downloaden. Daarmee is Lifestream nog geen garantie dat u uw data nooit kwijtraakt: Lifestream Backup zet de backup namelijk ook weer op een online server neer, gehoost door Amazon Web Services.

Naast de genoemde diensten zullen binnenkort ook Facebook, Gmail en YouTube worden ondersteund. De dienst is helaas niet gratis: u betaalt er $3,95 per maand of $26,95 per jaar voor.

Via: Mashable

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: