abonneren

LiveJournal verkocht aan Russisch bedrijf

Six Apart heeft de populaire weblogsite LiveJournal verkocht aan het Russische mediabedrijf SUP. Hoeveel geld gemoeid is met de transactie is niet bekend. LiveJournal en SUP hebben al een geschiedenis: het LiveJournal-platform wordt al sinds 2006 gebruikt voor SUP's eigen sites.LiveJournal heeft 14 miljoen gebruikers en 13.8 miljoen unieke bezoekers per maand. De site is in 2005 opgekocht door Six Apart, die het nu weer afstoot om zich beter te kunnen focussen op zijn kernactiviteiten.
LiveJournal is bekend vanwege zijn onafhankelijke karakter; de site is meerdere malen in het nieuws geweest toen gebruikers in opstand kwamen tegen censuurmaatregelen van Six Apart.

SUP wil de LiveJournal-gebruikers geruststellen: het bedrijf wil niets veranderen aan het beleid. Wel wil SUP nieuwe features introduceren en veel tijd en geld in de site steken.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord