abonneren

Live tv kijken op de mobiel slaat (nog) niet aan

De mogelijkheid om live tv te kijken op een mobiele telefoon is bij 62% van de Nederlandse huishoudens bekend. De belangstelling om de mogelijkheid te benutten is echter laag. Slechts 6% van de mobiele bellers heeft daadwerkelijk interesse in live tv op de telefoon. Dit blijkt uit de Ernst & Young Mediabarometer die vandaag verschijnt. Eén op de vijf personen die in het bezit is van een mobiele telefoon heeft een UMTS-telefoon waarmee de beller videobeelden via het internet kan bekijken of met een speciaal abonnement van de provider live tv kan kijken.
Van die groep kijkt bijna de helft (47%) wel eens videobeelden op de mobiel. Vooral amateurbeelden, zoals op You Tube te zien zijn, en humoristische filmpjes zijn populair. Gemiddeld kijkt men 15 minuten per keer.


Live tv staat nog in de kinderschoenen; slechts 2% van de UMTS-gebruikers kijkt wel eens live tv. Van de groep mobiele bellers die nog geen UMTS-telefoon heeft, geeft bijna de helft aan interesse te hebben om videobeelden over nieuws en sport op de mobiel te bekijken. Dit beeld komt niet overeen met de huidige gebruikers van UMTS. Deze groep kijkt vooral naar amateurbeelden en humoristische filmpjes.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: