abonneren

Live Search wordt Bing

Microsoft blijft maar worstelen met zijn zoektechnologie, tot voor kort beter bekend als Live Search. Die moet een nieuwe naam krijgen, maar het eerder voorgestelde Kumo is alweer van de baan. De nieuwe naam wordt Bing.Microsoft gaat flink veel geld uittrekken voor de promotie van de zoektechnologie. In totaal 80 tot 100 miljoen dollar. Dat alles in een poging om rivaal Google voorbij te streven.Aanvankelijk had Microsoft natuurlijk een samenwerking met Yahoo! op het oog, maar bij Yahoo! zat teveel weerstand, dus dat is niet doorgegaan.

Microsoft zegt zijn zoektechnologie flink te hebben verbeterd. De kunst is om vooral de eerste zoekresultaten te optimaliseren, onder meer met behulp van categorieën.

Officieel moet de lancering nog plaatsvinden. Dat gaat deze week gebeuren op het D: All Things D congres, waar Microsoft topman Steve Ballmar ook aanwezig is.

De eerste reacties zijn skeptisch. Bingen klinkt al heel wat minder goed dan googlen. "De naam Bing is al voldoende om bij Google te blijven". Aan de andere kant heeft Wii het ook gered.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord