abonneren

Live Hotmail adressen gestolen

Hoe precies is nog niet bekend, maar gisteren is door Microsoft bevestigd, dat er 10.000 Hotmail-adressen en accountgegevens zijn openbaar gemaakt. Microsoft adviseert Hotmail-gebruikers hun wachtwoord te veranderen.Het betreft met name Europese accounts beginnnend met de letter a of b. Dit is bekend gemaakt door website Neowin. Microsoft heeft na onderzoek een groot aantal accounts geblokkeerd.
Geblokkeerde gebruikers kunnen hun account terugclaimen via dit formulier. 

De lijst met accountgegevens is op Internet gepubliceerd en ondertussen verwijderd. Het is meestal wel zo dat er kopieën rondzwerven dus is het belangrijk hier rekening mee te houden en de nodige maatregelen te nemen. Hoe de Hotmail accountgegevens zijn bemachtigd is nog niet bekend, dit wordt door Microsoft nog onderzocht. Gesuggereerd wordt dat dit door "Phishing" is gebeurd, maar een andere "hack"mogelijkheid is nog niet uitgesloten.

Alle Live Hotmail gebruikers worden de overigens voor de hand liggende (preventieve) handelingen geadviseerd, om iedere drie maanden het wachtwoord te vervangen en niet hetzelfde wachtwoord voor andere sites te gebruiken.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: