abonneren

Live Documents daagt Microsoft en Google uit

Het onbekende InstaColl heeft een oplossing voor het delen van officebestanden via het web. De oplossing is niet een complete webdienst, zoals Google Apps of Microsoft Live, maar een mix tussen offline applicaties en online bestandsopslag: Live Documents.De Live Documents-suite van InstaColl bestaat uit flash-equivalenten van Microsoft Word, Excel en PowerPoint die niet alleen online maar ook offline gebruikt kunnen worden. Ook biedt InstaColl speciale applicaties die zich om Microsoft's programma's heen wikkelen en on-the-fly de documenten naar het Live Documents-formaat converteren.
Deze documenten zijn vervolgens overal ter wereld via het internet benaderbaar.

InstaColl hoopt een mix te bieden tussen de ouderwetse offline-wereld (Microsoft Office) en de nieuwe online-wereld (Google Apps), waarbij het beste van beide werelden wordt samengepakt. Live Documents is vooralsnog alleen beschikbaar als een invitation-only preview, maar InstaColl hoopt de dienst snel te kunnen introduceren. De uiteindelijke versie wordt gratis voor persoonlijk gebruik; bedrijven dienen wel te betalen.

Wie weinig vertrouwen heeft in onbekende bedrijfjes: één van de mensen van InstaColl is de oprichter van Hotmail, dat 10 jaar geleden door Microsoft werd opgekocht.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie