abonneren

LIVE: Apple presenteert Apple Watch

Apple presenteert vandaag na lang wachten eindelijk zijn Apple Watch. De smartwatch werd in september al genoemd, maar vanavond maakt het bedrijf tijdens een speciaal evenement bekend hoe het apparaat eruit komt te zien.

De livestream is alleen op Apple-apparaten te volgen. Dat doe je via apple.com/live/2015-mar-event/.

UPDATE: Apple heeft een nieuw gezondheidsplatform gepresenteerd, ResearchKit. Dat is speciaal bedoeld voor onderzoekers die iPhone-gebruikers hun gezondheid willen laten meten. Lees er hier meer over.

UPDATE: Apple heeft een nieuwe MacBook gepresenteerd, de dunste netbook van het bedrijf ooit. Het apparaat is slechts 13,1 millimeter dik - een kwart minder dan de vorige 11" Air.

De nieuwe MacBook heeft een scherm van 12 inch, met een retina-scherm van 2,304 x 1,440 pixels.

Opvallend is dat de nieuwe MacBook geen usb- of hdmi-poort heeft. Je leest hier alles over Apples nieuwe MacBook.

Apple Watch

En daar is de Apple Watch! Apple heeft zijn slimme horloge laten zien, al heeft het apparaat vooralsnog geen spectaculaire functies die we niet al maanden geleden in Android Wear zagen.

De Apple Watch kan alle notificaties laten zien die je ook op je iPhone binnenkrijgt, en bij de meeste van die apps kun je via spraak ook reageren op teksten.

Siri zit ingebakken in het horloge, zodat je via het "Hey Siri"-commando kunt vragen wat het weer is, of wat de hoofdstad van Canada is. Je kunt ook commando's geven die een herinnering instellen of een agenda-afspraak maken. Dat werkt ongeveer hetzelfde als Google Now.

Alle informatie over de Apple Watch is in dit artikel te vinden.

Dit artikel wordt aangevuld.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: live, Apple Watch, Livestream