abonneren

LinuxWorld professioneler, maar commerciëler

LinuxWorld is dit jaar professioneler van opzet, maar voor de echte techneut valt er steeds minder te halen. Officiële bezoekerscijfers zijn nog niet beschikbaar, maar de algemene indruk wees uit dat er meer bezoekers zijn dan vorig jaar. Marco Plas, principal security consultant bij Capgemini, concludeert dat LinuxWorld dit jaar professioneler is dan vorig jaar. "Vorig jaar stond er alleen maar langharig tuig, dat is dit jaar wel anders." Open source is een onderwerp dat, zeker bij de overheid, hoog op de agenda staat.
Geen wonder dat het bezoekersaantal hoger lijkt dan vorig jaar. "Er gaat de komende twee jaar iets gebeuren, er hangt wat in de lucht", voorspelt Capgemini-cto Ron Tolido.  Besturingssystemen worden steeds minder van belang in die zin dat veel applicaties over een paar jaar in de browser draaien. "Het besturingssysteem wordt ondergeschikt", zegt Tolido.

Niet iedereen was het eens met het oordeel van Plas over LinuxWorld. "Er staan meer marketeers dan techneuten", zegt Petros Mylonopoulos beteuterd. "Ik vind het erg tegenvallen, er is meer over storage te vinden dan over Linux." Mylonopoulos en zijn collega Dimitri Tzoumas komen al jaren op de beurs, maar vinden het ieder jaar slechter worden. "Ik wil hier horen wat het nieuw is en welke ontwikkelingen er zijn, maar erg veel innovatie is hier niet te vinden", zegt Tzoumas.

Vertegenwoordigers met schrijfblok
Bert-Jan van der Burg, ict-beheerder bij Van Houtum Papier, is positiever. "Het valt wel op dat er op LinuxWorld meer vertegenwoordigers met een schrijfblok klaarstaan dan op de InfoSecurity, daar zijn het misschien meer techneuten, maar ik vind het hier verder prima geregeld."

Ook Jacob Kiers, student informatica aan de Hogeschool van Rotterdam, is voornamelijk geïnteresseerd in de techniek. "Ik heb nog niet met zo heel veel mensen gepraat, maar ik denk wel dat hier mensen met kennis staan", zegt hij. "Je ziet wel een beetje aan de presentatie van de bedrijven dat het wellicht wat commerciëler is."


Bron: Computable.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord