abonneren

Linuxtelefoons van Nec en Panasonic

Nec en Panasonic komen met maar liefst negen nieuwe mobiele tefoons, die draaien op het open-source besturingssysteem voor telefoons LiMo. Of deze telefoons ooit in Nederland op de markt zullen komen is nog de vraag. Ook Motorola komt met een nieuwe LiMo telefoon, de MOTOZINE ZN5, die waarschijnlijk wel hier zal uitkomen.

Het LiMo besturingsysteem voor mobile telefoons is een van de vier initiatieven om Linux als besturingsysteem voor mobiele telefoons te gebruiken. Naast Googles Android, en LiMo zijn ook de mobiele telefoon besturingsystemen van de iPhone en Palm Linux derivaten. Het lijkt er dus op dat de mobiele telefoonontwikkelingen zich meer op het softwarevlak gaan afspelen.

Het voordeel van een open-source besturingsysteem als LiMo is dat het goedkoper is. Er zijn tot nu to vijf telefoonfabrikanten die zich bij de LiMo organisatie hebben aangesloten.  Samsung en LG zijn ook lid maar hebben nog geen producten met LiMo uitgebracht. In totaal bestan er nu 42 gsm-telefoons met LiMo als besturingsysteem. Ook grote telecomproviders als Vodafone en  Orange hebben zich aangesloten.

Bron: Reuters

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: