abonneren

Linux pc voor iedere passagier van Singapore Airlines

In oktober gaat Singapore Airlines de eerste Airbus A380 in gebruik nemen. Niet alleen kunnen met dit toestel maar liefst 850 personen vervoerd worden, iedere passagier heeft ook nog eens de beschikking over een eigen Linux pc.Wanneer u met de nieuwe A380 van Singapore Airlines vliegt, kunt u uw notebook thuis laten. In de nieuwe superjumbo zal iedere passagier de beschikking hebben over een eigen Linux computer die gebruik maakt van de Red Hat distributie. Hiermee kan toegang worden verkregen tot het entertainment systeem van het vliegtuig of gewerkt worden.
Voor dit laatste is de volledige versie van StarOffice aanwezig. De aanwezige USB-ingang kan worden gebruikt om bestanden met het systeem uit te wisselen of om een eigen toetsenbord/muis aan te sluiten.

Niet alle passagiers hebben dezelfde configuratie. Vliegt u Economy Class dan hebt u een 10,6 inch (1280 x 768) beeldscherm. In Bussines Class is het scherm 15,4 inch en mensen die zich first class kunnen veroorloven moeten het doen met een TFT van maar liefst 23 inch en een speciaal systeem dat met behulp van een koptelefoon achtergrondgeluiden wegfiltert. Verschil moet er blijven.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie