abonneren

Linux: Linspire gaat op in Xandros

Linux-distributeur Xandros zal college Linspire overnemen. De deal was al op 19 juni gesloten maar tot dusver geheim gehouden. Linspire is een Linux-besturingssysteem dat probeert Windows zo goed mogelijk te imiteren. Het stond voorheen dan ook bekend als Lindows.Hoewel Xandros zichzelf vooral positioneert in het zakelijke segment, heeft het wel degelijk te maken met concurrentie van andere distributies (zoals Linspire) en levert het ook distributies voor het consumentensegment (Asus Eee PC).
Xandros krijgt nu de beschikking over alles wat met Linspire, Lindows, Freespire en Click 'N Run te maken heeft. De Linspire- en Freespire-pakketten zullen blijven voortbestaan, belooft Xandros.

De meest recente Linspire-versie is 6.0. Deze versie heeft nogal wat kritiek gekregen uit de Linux-community omdat Linspire (en Xandros) een deal met Microsoft over omstreden patenten hebben gesloten. De rest van de Linux-wereld is van mening dat Microsoft helemaal geen recht heeft op deze patenten en dat dit dan ook niet erkend moet worden.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: