abonneren

''Linux in 2013 op 23 procent van alle smartphones''

Volgens analisten bij API Research zal tegen 2013 op ongeveer 23 procent van alle smartphones het besturingssysteem Linux draaien. Het succes van Linux in de smartphonemarkt komt volgens Stuart Carlaw door de belangrijke rol die de Open Handset Alliance (OHA) en de LiMO Foundation de komende jaren zullen spelen. De twee organisaties wedijveren op dit moment met elkaar, maar door de grote groep Linux-ontwikkelaars zullen ze op termijn hun verschillen moeten bijlegge. Dit zalhet gebruik van Linux op smartphones een belangrijke duw in de rug geven.

Door open-source platformen als Linux en Google's Android kunnen ontwikkelaars tegen lage kosten miljoenen smartphonegebruikers bereiken. Er zal niet meer een applicatie voor een specifieke smartphone worden ontwikkeld, maar applicaties die op meerdere smartphones draaien. De applicaties kunnen ook dieper in het besturingsysteem verankerd worden.
Door de flexibiliteit en schaalbaarheid van Linux kunnen ontwikkelaars ook een grotere verscheidenheid aan applicaties voor verschillende typen handhelds ontwikkelen, van mini-pc's tot Mobile Internet Devices (MIDs) en zelfs grotere mobiele apparaten.

Zelfs wanneer het Linux lukt om 23 procent van de smartphonemarkt te veroveren, zal het nog steeds niet Symbian van de troon stoten. Op dit moment heeft Symbian in de VS maar een marktaandeel van vier procent. Maar Nokia, de grootste fabrikant van mobiele telefoons gooit zijn volledige gewicht achter Symbian.

Apple doet het met zijn iPhone goed op de smartphonemarkt. Ondanks dat de iPhone pas een goed jaar te koop is, heeft de trendy smartphone al een behoorlijk marktaandeel weten te veroveren. In de VS heeft de iPhone een marktaandeel van 28 procent. Vooral bij consumenten is de iPhone zeer populair. Apple hoopt met de nieuwe 3G iPhone, die vandaag waarschijnlijk wordt gepresenteerd, ook zakelijke gebruikers te verleiden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie