abonneren

Linksys komt met multimedia opslagoplossing

Linksys komt met een nieuwe netwerk opslagoplossing voor thuisgebruik. Het Network Storage System met 2 bays (NAS200) stelt gebruikers in staat om bestanden op te slaan en te organiseren op één centrale locatie, die altijd beschikbaar en toegankelijk is.Het systeem isuitgerust met een mediaserver die het mogelijk maakt om muziek en HD-videobestanden af te spelen over het netwerk en digitale foto's of andere bestanden te delen met familie en vrienden via het internet.

De NAS200 is niet afhankelijk van een computer die altijd aan staat. Door alle gegevens op te slaan en te ordenen op de NAS200, in plaats van op verschillende pc's en andere apparaten, zijn bestanden op elk moment en vanaf elke locatie beschikbaar - zelfs buiten het thuisnetwerk. Hierdoor kunnen gebruikers hun muziek beluisteren terwijl ze op kantoor zijn, fotoalbums delen met bekenden en toegang krijgen tot persoonlijke documenten vanuit een hotelkamer in het buitenland.

Streaming
De NAS200 kan fungeren als mediaserver en muziek- en videobestanden streamen naar apparaten die verbonden zijn met het netwerk. De mediaserver is gebaseerd op het UPnP AV protocol, waarmee detectie en controle tussen verschillende apparaten op het netwerk mogelijk is. Dit is onafhankelijk van besturingssysteem, programmeertaal of netwerkverbindingen. Andere UPnP-apparaten, waaronder de Linksys KiSS 1600, kunnen de NAS200 automatisch herkennen en vervolgens de beschikbare bestanden weergeven of afspelen. De geïntegreerde mediaserver ondersteunt het gelijktijdig streamen van meerdere HD-videobestanden, waardoor zonder problemen video's afgespeeld kunnen worden op verschillende locaties op hetzelfde moment.

De NAS200 vereist geen PC of software. Na het plaatsen van één of meerdere harde schijven dient de NAS200 aangesloten te worden op het netwerk, waarna de installatie wordt voltooid met de wizard op de installatie-cd of via de webinterface. De geplaatste harde schijven worden voortdurend gemonitord en het systeem kan worden geconfigureerd om e-mail notificaties te versturen wanneer bijvoorbeeld een defecte schijf gedetecteerd is of bij onvoldoende opslagcapaciteit. De NAS200 beschikt ook over ‘1-button back-up' waarmee back-ups gemaakt kunnen worden van alle werkstations op het netwerk. Ook is het mogelijk om een back-up van de NAS200 zelf te maken op een pc of een andere harde schijf.

Belangrijkste kenmerken
• Muziek en HD-video streamen
• Geïntegreerde UPnP AV mediaserver
• DLNA 1.5-compatibel
• Ingebouwde HTTP- en FTP-server en DDNS-ondersteuning
• Ruimte voor twee 3,5-inch SATA harde schijven
• Twee externe USB 2.0-poorten voor extra opslagcapaciteit (USB Flash & USB HDD)
• Ondersteunt RAID0- en RAID1-configuratie
• Ondersteunt NTFS (read only), FAT16 en FAT32
• Documenten delen via FTP, HTTP of SMB-shares
• Beheer van groepen en individuele gebruikers
• 1-button back-up procedure
• Software voor PC back-ups


Prijs en beschikbaarheid
De NAS200 is vanaf september 2007 verkrijgbaar via het Linksys distributie en partner netwerk voor een adviesverkoopprijs van circa € 179,-

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: