abonneren

LinkedIn vernieuwt homepage en start ontwikkelplatform

LinkedIn, het sociale netwerk voor zakenmensen, heeft zichzelf in een nieuw jasje gestoken. Niet alleen de homepage is opgepoetst maar de site voegt ook een aantal nieuwe functie toe. Tevens is LinkedIn een programma gestart voor externe ontwikkelaars genaamd InApps.Kortgeleden ging LinkedIn over de grens van de 17 miljoen aangemaakte gebruikersaccounts heen. Volgens sommige analisten staan sociale netwerken voor het onderhouden van zakelijke contacten nog pas in hun kinderschoenen.

Nog niet iedereen kan de nieuw vormgegeven homepage bekijken. Alleen ingelogde LinkedIn-gebruikers krijgen de nieuwe homepage op een speciale betapagina te zien. Gebruikers kunnen wel al een aantal van de nieuwe functies gebruiken. Er is een nieuwe module die laat zien welke leden in uw netwerk een vraag hebben gesteld via LinkedIn Answers. U kunt ook de connecties van uw commecties zien en welke vacatures uw connecties aanbieden.

Op de nieuwe homepage toont LinkedIn de laatste nieuwsberichten van ongeveer 10.000 sites en blogs. Op dit moment kan maar een beperkt aantal gebruikers de nieuwsberichten zien, maar de nieuwsfunctie zal begin 2008 voor iedereen beschikbaar komen.

Interessanter voor IT-specialisten is het nieuwe ontwikkel platform InApps (afkorting voor Intelligent Applications) waarmee externe ontwikkelaars widgets en applicaties voor het sociale netwerk kunnen bouwen. Dit platform is LinkedIn's antwoord op soortgelijke initiatieven van concurrenten. BusinessWeek is een van de eerste partners van LinkedIn die InApps gebruikt.

LinkedIn doet ook mee met Google's OpenSocial-initiatief. De InApps-structuur is compatibel met het ontwikkelmodel van OpenSocial.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord