abonneren

LinkedIn krijgt ook eigen applicatieplatform

LinkedIn, de sociale netwerkdienst voor professionals, begint net als zijn concurrenten Facebook en MySpace, een eigen applicatieplatform. De meeste applicaties zullen echter werkgerelateerd zijn en weinig amusementswaarde hebben.Amazon, Tripit, WordPress, Box.net, SixApart en Huddle.net hebben allemaal applicaties ontwikkeld voor LinkedIn. Met de applicaties verandert LinkedIN van een site met persoonlijke informatie en cv's van gebruikers, naar een meer projectmatige collaboratietool.

Met de applicatie van Box.net bkan een gebruiker documenten uploaden naar zijn LinkedIn-profiel. Hij kan vervolgens de documenten delen met andere mensen in zijn netwerk. Huddle.net biedt Workspaces, een applicatie waar LinkedIn-gebruikers binnen een beveiligde omgeving gezamenlijk aan documenten kunnen werken. Met Google's Presentation kunnen gebruikers spreadsheets toevoegen aan hun profiel. Andere gebruikers kunnen de spreadsheet bekijken zonder dat ze deze hoeven te downloaden. De applicatie SlideShare indexeert PDF, PPT, ODP en DOC bestanden in een virtuele portfolio.

De andere applicaties richten zich meer op het beheer van de persoonlijke informatie van de gebruiker. WordPress en SixApart bieden applicaties waarmee gebruikers hun LinkedIn-profiel kunnen synchroniseren met hun weblog. TripIt's My Travel applicaties houdt bij waar u bent geweest en deelt uw reischerma met andere mensen in uw netwerk. Handig wanneer u niet op kantoor bent. Met Amazon's Reading List applicatie kunnen andere mensen zien welke boeken u hebt gelezen en welk boek u op dit moment leest.


Meer informatie: LinkedIn Blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord