abonneren

Linden Labs voegt VoIP-client toe aan Second Life

Linden Labs heeft samen met Vivox de VoIP/IM-client SLim ontwikkeld voor de virtuele wereld Second Life. Met SLim krijgen bewoners van Second Life er niet alleen een alternatieve manier bij om te communiceren met andere bewoners in de virtuele wereld, maar ook een manier om met mensen te communiceren die niet de Second Life-applicatie draaien.

Linden Labs wil dat meer bedrijven virtuele werkplekken in Second Life creëren. Het bedrijf hoopt dat een VoIP/IM-client een aantal bedrijven over de streep zal trekken. Op dit moment kunnen bewoners van Second Life alleen één-op-één met elkaar praten.

Het bedrijf Vivox is opgericht door VoIP-pioneer Jeff Pulver. Hij is mede-oprichter van Vonage en de VON (voice on the net) handelsbeurs. Op dit moment wordt Vivox gebruikt in Sony Online Entertainment MMO's EverQuest I en II, en Star Wars Galaxies.

Bewoners van Second Life kunnen sinds kort ook op hun mobiele telefoon rondlopen in de virtuele wereld via gratis software van het bedrijf Vollee. De software wordt sinds juni getest. Vollee's applicatie biedt bewoners de volledige driedimensionale wereld van Second Life op het scherm van een mobiele telefoon. De software maakt voor de mobiele verbinding met Second Life gebruik van het 3G-netwerk.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: