abonneren

Linden Labs viert 5 jaar Second Life

Linden Labs organiseert een tweeweeks festival om te vieren dat de virtuele wereld Second Life vijf jaar bestaat.Bewoners van de virtuele wereld kunnen online met hun avatar het festival bezoeken. Het festival duurt van 23 juni tot 7 juli. Op de openingsdag zullen Linden Labs-bazen Philip Rosedale en Mark Kingdon een virtuele voordracht houden. Aan het einde van het festival zal Mitch Kapor, lid van de raad van bestuur van Linden Labs, het festival officieel afsluiten.

Het festival biedt weinig interessants dat bewoners van Second Life in de echte wereld kunnen gebruiken. Festivalbezoekers kunnen deelnemen aan discussies over de impact van virtuele werelden, welke advertentie-mogelijkheden virtuele werelden bieden, hoe je virtueel zaken kunt doen, de cultuur van Second Life en wat de toekomstplannen zijn van Linden Labs.

Linden Labs wil dat meer bedrijven en universiteiten gebruik gaan maken van de virtuele wereld. Linden Labs verwacht dat in de toekomst werknemers elkaar ontmoeten en met elkaar communiceren in een virtuele wereld als Second Life in plaats van via conference-calls. Bedrijven als Sun Microsystems, AMD, BMW en IBM hebben al virtuele kantoren in Second Life. De bedrijven gebruiken de virtuele wereld vooral om virtuele vergaderingen te beleggen wanneer werknemers elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten.

Toen Second life in juni 2003 werd gelanceerd, waren vooral gamers enthousiast over de virtuele wereld. Meer dan vijf miljoen mensen hebben zich geregistreerd. Het aantal mensen dat daadwerkelijk participeert in de virtuele wereld ligt echter een stuk lager.


Website: secondlife.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie