abonneren

Lik-Sang mocht geen PSP's verkopen aan Europa

Sony heeft de rechtszaak gewonnen tegen het bedrijf Lik-Sang. Lik-Sang is gevestigd in Hong Kong en Sony had een groot probleem met het bedrijf omdat het Playstation Portable-handhelds die bedoeld waren voor de Japanse markt verkocht aan klanten in Europa. Doordat de PSP eerder in Japan op de markt kwam dan in Europa kon Lik-Sang PSP’s aan Europese klanten verkopen voordat Europese retailers dit konden doen.

Lik-Sang verdedigde zijn ‘grijze import’-oplossing met het argument dat Sony’s beslissing om de PSP niet gelijktijdig in alle markten uit te brengen nadelig was voor de hardcore gamer. Volgens Lik-Sang is de Japanse gaming-cultuur een belangrijk onderdeel van de internationale gaming-gemeenschap en probeert Sony deze cultuur kapot te maken. 

Een Britse rechter oordeelde echter dat Lik-Sang de Britse copyrightwetgeving overtreedt door de handheld te verkopen aan een markt eerder dan dat de fabrikant dit wil. Lik-Sang zegt dat het binnen die wetgeving blijft omdat het geen aanwezigheid heeft op de Europese markt en dus wel vanuit Hong-Kong producten moet leveren. Rechter Michael Fysh vond dit geen goed argument omdat de overtreding begaan werd in Europa en niet in Hong-Kong en omdat Lik-Sang de producten verkocht zonder toestemming te hebben gekregen van Sony.

Sony zegt dat het helemaal niet probeert om de internationale gaming-gemeenschap kapot te maken en dat zijn beslissing om de PSP niet gelijk uit te brengen in alle markten juist in het voordeel is van de consument.

Lik-Sang wilde nog geen commentaar geven op de uitspraak van de rechter.


Website: www.lik-sang.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: