abonneren

Lik-Sang mocht geen PSP's verkopen aan Europa

Sony heeft de rechtszaak gewonnen tegen het bedrijf Lik-Sang. Lik-Sang is gevestigd in Hong Kong en Sony had een groot probleem met het bedrijf omdat het Playstation Portable-handhelds die bedoeld waren voor de Japanse markt verkocht aan klanten in Europa. Doordat de PSP eerder in Japan op de markt kwam dan in Europa kon Lik-Sang PSP’s aan Europese klanten verkopen voordat Europese retailers dit konden doen.

Lik-Sang verdedigde zijn ‘grijze import’-oplossing met het argument dat Sony’s beslissing om de PSP niet gelijktijdig in alle markten uit te brengen nadelig was voor de hardcore gamer. Volgens Lik-Sang is de Japanse gaming-cultuur een belangrijk onderdeel van de internationale gaming-gemeenschap en probeert Sony deze cultuur kapot te maken. 

Een Britse rechter oordeelde echter dat Lik-Sang de Britse copyrightwetgeving overtreedt door de handheld te verkopen aan een markt eerder dan dat de fabrikant dit wil. Lik-Sang zegt dat het binnen die wetgeving blijft omdat het geen aanwezigheid heeft op de Europese markt en dus wel vanuit Hong-Kong producten moet leveren. Rechter Michael Fysh vond dit geen goed argument omdat de overtreding begaan werd in Europa en niet in Hong-Kong en omdat Lik-Sang de producten verkocht zonder toestemming te hebben gekregen van Sony.

Sony zegt dat het helemaal niet probeert om de internationale gaming-gemeenschap kapot te maken en dat zijn beslissing om de PSP niet gelijk uit te brengen in alle markten juist in het voordeel is van de consument.

Lik-Sang wilde nog geen commentaar geven op de uitspraak van de rechter.


Website: www.lik-sang.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord