abonneren

Lik-Sang failliet door Sony-rechtzaken

Vorig week diende Sony meerdere rechtzaken in tegen de populaire gamesimportsite Lik-Sang. De inzet was de PSP, Sony's handheld gameconsole. Lik-Sang importeert hardware uit Aziatische landen en verkoopt het in Europa en Amerika, tegen de zin van Sony in.Helaas voor Lik-Sang hebben zij niet voldoende geld om de rechtzaak aan te gaan en hebben ze de site per onmiddelijke ingang gesloten. Volgens Lik-Sang zijn de rechtzaken echter wel oneerlijk.
De PSP wordt wereldwijd verkocht en afgezien van de regiocodering van de umd's is de PSP in elk land identiek. Ook de laadapparatuur verschilt niet tussen landen onderling.

Hoewel de grijze import die Lik-Sang pleegt in Engeland veroordeeld is en daarmee illegaal is, zou dat geen probleem voor Lik-Sang moeten zijn. Het bedrijf bevindt zich in Hong Kong, waar de Engelse wet uiteraard niet geldt. Toch oordeelde de rechter anders: de spullen worden naar Engeland verstuurd, dus overtreedt Lik-Sang Engelse wetten en mag de aanklacht behandeld worden.

Erg interessant is wel dat Lik-Sang de namen van kopers vrij heeft gegeven. Hieronder bevinden zich erg veel kopstukken van Sony zelf, die ook geen zin hadden te wachten tot de PSP in hun regio te koop kwam.

Overigens geeft Lik-Sang aan dat iedereen die nog een bestelling had lopen, zijn volledige aankoopbedrag terug krijgt.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie