abonneren

Light Peak mogelijk opvolger van usb3.0

Hoewel usb3.0 nog verre van standaard is in de pc-industrie, heeft Intel al aangetoond wat de mogelijke opvolger van deze techniek is. Light Peak is een optische techniek, maar volgens Intel zou dit meteen wel eens de laatste techniek zijn die een kabel vereist.Intel noemt Light Peak de logische opvolger van usb3.0.
De techniek maakt een datadoorvoersnelheid van 100 Gbit/s mogelijk, al zal in het begin slechts een tiende van deze snelheid gehaald worden. Deze snelheden zijn via koper niet mogelijk, maar zijn bij optische verbindingen geen probleem. Light Peak zal verschillende protocollen ondersteunen -- waaronder usb -- en de kabels zijn lang, dun, flexibel en uitgerust met een kleine connector. Door het ondersteunen van verschillende protocollen zou Light Peak gebruikt kunnen worden voor camera's, displays, docks en externe harde schijven.

Light Peak vormt nog geen bedreiging voor usb3.0. Intel denkt dat er pas volgend jaar een industriegroep opgericht zal worden voor de standaard. Producten zouden veel later op de markt verschijnen. Het bedrijf noemt de optische techniek een groot voordeel boven de huidige koperdraden, omdat er geen problemen met electromagnetische interferentie kunnen optreden.

X-bit Labs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie