abonneren

'Lichte drones mogen best boven mensenmassa's vliegen'

In de Verenigde Staten wordt druk gewerkt aan nieuwe wet- en regelgeving rond het gebruik van drones. Het gewicht van drones gaat daarbij een belangrijke rol spelen, zo blijkt vandaag.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration heeft een werkgroep in het leven geroepen, die nu met zijn eerste bevindingen komt. Men stelt dat drones die minder dan 250 gram wegen met minimale restricties mogen rondvliegen. 

Dat zou betekenen dat deze drones ook gewoon boven mensenmassa's mogen rondhangen. Reden daarachter is dat drones die zo weinig wegen, geen ongelukken kunnen veroorzaken.

Aanbeveling

Hoe zwaarder drones worden, hoe verder ze bij mensen uit de buurt moeten blijven. De FAA hoeft met de aanbevelingen niets te doen, maar de kans is groot dat men deze wel overneemt. Eerder kwam een andere werkgroep al met het voorstel dat dronebestuurders zich moeten registreren bij de FAA, wat daarna is ook is doorgevoerd.

Onze collega's van Computer Idee hebben eerder op een rijtje gezet hoe de Nederlandse wetgeving rond drones in elkaar steekt. Omdat de onbemande vliegtuigjes telkens populairder worden, wordt er ook hier gewerkt aan nieuwe richtlijnen. 

Bron: The Verge

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Drone

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord