Libië bestelt 1,2 miljoen $100-laptops

Nu Libië weer vriendjes is met de Verenigde Staten kan het land eindelijk zich technologisch gaan ontwikkelen. Libië heeft wijselijk besloten om te beginnen met het onderwijs en gaat gratis laptops weggeven aan alle leerlingen in het land. Libië heeft voor de laptops een bestelling gedaan bij het ‘One Laptop Per Child’-project voor in totaal $250 miljoen. In de bestelling zitten niet alleen de 1,2 miljoen laptops maar ook de benodigde servers, trainingen en internetverbindingen. Libische leerlingen moeten eind juni 2008 hun laptops kunnen gebruiken.
Libië is hiermee het eerste land dat de goedkope laptops gratis aan leerlingen geeft. Het ‘One Laptop Per Child’-project is in gesprek met landen als Argentinië Brazilië en Thailand maar er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt.

Halverwege volgend jaar wordt begonnen worden met de productie van de laptops en volgende maand worden de eerste testmodellen verstuurd. Hoewel de laptop niet $100 maar $150 per stuk kost, verwacht het project dat op korte termijn de prijs zal zakken naar $100 en misschien zelfs lager.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: