abonneren

LG verkoopt een recordaantal smartphones

Het Koreaanse bedrijf LG heeft het afgelopen kwartaal haar eigen verkooprecord verbroken als het om smartphones gaat. Dit meldde het bedrijf bij de presentatie van haar kwartaalcijfers. Met 16,8 verkochte smartphones werd het record uit 2009 geslecht. Dit zijn er 4,8 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar, een stijging van 39 procent.

Dit artikel wordt je aangeboden door Ziggo

Consumenten kiezen steeds vaker een LG

Bij het afsluiten van een mobiel abonnement is de afweging voor een nieuwe telefoon meestal die tussen een Samsung of een iPhone. Toch kiezen steeds meer mensen voor een LG. Hoewel LG vergeleken met deze twee reuzen maar een kleine speler denkt LG dat de afgelopen twee winstgevende kwartalen haar positie op de markt van smartphones zal verstevigen. Het succes van LG voor een deel te danken aan de G3 uit de G-serie. Ook de goedkopere L III deed het boven verwachting goed.

Telefoondivisie meest winstgevende onderdeel

LG behaalde met de verkoop van mobiele telefoons het afgelopen kwartaal een omzet van ruim 3 miljard dollar. Dit was goed voor een operationele winst van bijna 125 miljoen euro. De telefoondivisie is daarmee het meest winstgevende onderdeel van het bedrijf. LG produceert naast mobiele telefoons een breed scala aan elektronica, waaronder huishoudelijke apparaten en televisies. Als geheel behaalde het bedrijf een omzet 11,2 miljard euro en een operationele winst van bijna 350 miljoen euro. Het maken van mobiele telefoons is dus een zeer belangrijk onderdeel van de winstgevendheid van LG geworden.

Geschreven door: admin-0 op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: smartphones