abonneren

LG toont een volgende generatie FPR 3D-paneel

LG demonstreerde op een introductie-evenement in China een 84 inch LCD-scherm dat 3D-beelden toont die, net als in de bioscoop, bekeken kunnen worden met een eenvoudige bril met polariserende glazen.Het FPR-scherm (film-type patterned retarder) is in alle opzichten superieur aan de bestaande 3D-tv-technologie en is daarom meer geschikt voor het grote publiek.
Het scherm levert niet alleen full-hd beeldkwaliteit maar ook zonder geflikker en "crosstalk" veroorzaakt door het gebruik van de sg-brillen (shutter glasses). De actieve sg-brillen zorgen er voor dat om en om een beeld naar één van de twee ogen wordt doorgelaten. Dat gaat echter lang niet altijd helemaal goed, waardoor kijkers het beeld zien flikkeren of twee beelden door elkaar zien. Ook zijn de actieve sg-brillen duur, gebruiken batterijen en zijn oncomfortabel om te dragen.

De FPR-schermen tonen de twee beelden voor de twee ogen tegelijk. Een bril met polariserende glazen zorgt er voor dat ieder oog maar één van de twee getoonde beelden ziet. Dit is veel minder vermoeiend voor de ogen, waardoor de gebruiker veel langer naar de 3D-beelden kan kijken. Ook zijn dit type brillen veel eenvoudiger te maken, zijn daardoor goedkoper. De brillen kunnen, net als normale brillen met gekromde glazen gemaakt worden waardoor ze eleganter en comfortabeler zijn. LG verwacht met FPR-schermen een doorbraak in de verkoop van 3D-televisies te bewerkstelligen. Wanneer we televisies met deze schermen in de winkel kunnen verwachten is nog niet bekend.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: