LG stopt met curved-televisies

LG richt zich niet langer op 'curved' televisies. Tijdens de presentatie van haar nieuwe line up tv’s op de CES in Las Vegas introduceerde het Zuid-Koreaanse merk slechts één gebogen tv. De reden? "We moeten niet iets forceren als de consument het niet wil", vertelt een vertegenwoordiger van LG aan PCM.

De curved (OLED-)televisie was lange tijd één van de belangrijkste speerpunten van LG in het hogere tv-segment. De meest high-end-televisies van afgelopen jaren waren alleen in gebogen variant beschikbaar. Het bedrijf deed 5 jaar onderzoek naar de optimale kromming voor curved televisies en sprak bij de lancering van haar eerste curved van ‘de ultieme IMAX-ervaring’.
 

4 nieuwe OLED-tv’s

Dat het merk de focust verlegt naar (meer) traditionele platte tv’s is dus op z'n minst opmerkelijk te noemen. Tijdens de CES lanceerde LG 4 nieuwe high end OLED-tv’s, waaronder een 8K 85-inch editie. Alleen de goedkopere C6 heeft nu nog een kromming. Van de huidige line up zal alleen de EG910 in full-HD-variant nog in curved beschikbaar zijn.
 

Geen muur-tv's

Volgens LG zijn er maar weinig consumenten die hun tv aan de muur ophangen. “Veel minder mensen maken gebruik van die mogelijkheid dan we aanvankelijk hadden gedacht. Terwijl dat juist het voordeel is van 'curved': Die kun je mooi op de muur kwijt”, aldus LG.

Of andere fabrikanten minder curved tv’s uit gaan brengen is nog niet duidelijk.

Geschreven door: wdiemer op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: LG, smart TV, televisie, TV, Curved