abonneren

LG presenteert G4-smartphone

LG heeft na weken speculatie eindelijk de LG G4 onthuld. Het toestel zet vooral stevig in op fotografie, met een 16 megapixel-camera die een optische beeldstabilisator heeft. Het toestel heeft verder een 5,5 QHD-scherm met quantum dot-technologie, waardoor kleuren veel beter uit moeten komen.
LG onthulde de smartphone op een evenement in New York. Het toestel komt eindelijk uit na weken of zelfs maanden en speculatie en lekken, die tipjes van de sluier van het toestel oplichtten.

Leren achterkant

Zo was het al bekend dat de G4 een leren achterkant krijgt, wat nu bevestigd is. Het gaat om de achterkant van het toestel, die normaal toch van plastic, aluminium of glas is. Het is ook mogelijk om een keramieken achterkant te kiezen - als je zeker weet dat je je toestel nooit gaat laten vallen.

Groot scherm

Net als bij voorganger als de G2 en de G3 neemt het scherm ook bij de G4 vrijwel de gehele voorkant in beslag. Het toestel heeft bijzonder dunne randen, waardoor je het idee hebt dat het scherm een heel stuk groter is dan andere soortgelijke telefoons.

Quantum Dot

Het scherm is ook een heel stuk helderder dan vorige telefoons. Het zou volgens LG gaan om het eerste toestel ooit met een QHD-scherm met quantum dot-technologie. Daardoor moeten kleuren veel helderder naar voren komen, vergelijkbaar met tablets en smartphones van Samsung.

Real phones have curves

Sowieso lijkt de visuele presentatie het belangrijkst aan deze telefoon. Zo is het toestel een heel klein beetje gebogen, Dat 'curved'-effect liet LG ook al zien in beedschermen en in smartphones als de G Flex 2, maar het gebogen effect is lang niet zo sterk aanwezig in dit toestel.

Fotografie

De G4 richt zich voor een belangrijk deel op fotografie. Daarvoor heeft het bedrijf een 16 megapixel-camera in het toestel gebouwd, die een diafragma van maximaal f/1.8. Daarmee kun je vooral in het donker betere foto's maken.

Optische beeldstabilisatie
Dat moet ook makkelijker worden door de optische beeldstabilisatie, een functie die tegenwoordig in meer en meer smartphones zit en die ervoor zorgt dat het beeld minder 'beweegt'.

Voorcamera
Aan de voorkant krijgt het toestel een camera van 8 megapixels. Daar zit, net als in de voorgaande toestellen, gebarenbeweging op. Daarmee kun je meerdere selfies in een keer maken.

De camera heeft daarnaast ondersteuning om foto's in RAW-formaat te schieten, en er zitten softwarefuncties in waarmee je de kleuren handmatig kunt bewerken.

Verwijderbare accu

De accu van het toestel is 3,000mAh, die bovendien te verwijderen is. Een vervelende recente trend is dat accu's van toestellen als de Galaxy S6 niet meer te vervangen zijn.

Het toestel komt beschikbaar met 32 GB aan opslagruimte, maar dat is uit te breiden met micro-sd.

Lollipop met een skin

LG levert de telefoon met Android Lollipop, maar wel met een drukke eigen skin. Die is vergelijkbaar met die van voorgangers als de G3, maar er zijn nóg meer widgets en apps op geinstalleerd. Zo krijg je Microsoft-apps en een flink aantal widgets, en LG is een samenwerking met Volkswagen aangegaan waarmee het toestel kan worden gekoppeld.

Het is nog niet bekend wanneer de G4 in Nederland verkrijgbaar is en wat het toestel moet gaan kosten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: G4, Lg G4