abonneren

LG levert Cardboard-achtige VR-bril mee met G3-smartphone

LG gaat een eigen virtual reality-bril meeleveren met de G3-smartphone. Iedereen die een LG G3 koopt krijgt daar een aangepaste versie van Google Cardboard bij, een kleine en simpele virtual reality-bril die werkt met je smartphone.
Het is overigens niet zeker of Nederlandse kopers de bril meegeleverd krijgen met hun smartphone. LG zegt dat het dat 'in een aantal landen doet', maar maakt niet bekend welke dat zijn.

Smartphone-VR

De bril die LG meelevert is een kunststof bril die samen met Google ontworpen is. Dat maakte ook al de Cardboard, een stuk karton dat tot een bril kan worden gevouwen. Daar past een smartphone in, die als scherm en als input werkt. Je kunt zo VR-apps opstarten die vaak gratis in de Play Store staan, om zo op een goedkope manier dezelfde achtbaan-ervaring te krijgen als bij bijvoorbeeld de Oculus Rift. De bril werkt uiteraard met de G3-smartphone, maar er kunnen andere telefoons van een soortgelijke maat mee worden gebruikt.

Kant-en-klaar

LG's bril wordt kant-en-klaar geleverd; hij hoeft dus niet in elkaar te worden gevouwen. LG zegt dat het apparaat eraan bijdraagt dat virtual reality voor iedereen beschikbaar moet komen, en niet alleen voor mensen die veel geld willen betalen voor een dure headset als de Oculus Rift of de Samsung Gear VR.

Cardboard

Als je geen interesse hebt een LG G3 te kopen (die kost toch een goede 400 euro), dan kun je natuurlijk ook Google Cardboard los kopen. Dat kan via de site van Google.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: VR, Google Cardboard, Cardboard, lgf